Ica mitt i livet


måndag 22 juli 2013

Dagarna




Dagarna fylls med arbete nu och det känns jättebra det också. I helgen blev det fest med stort F och det får vara första och sista gången den här sommaren, hehe. Dansade som aldrig förr och feelisen var på topp, såsom det ska va.
Bara bilder på hunden, jo jag vet. :)

Fonzie o jag. Tur att han tvingar ut mig på prommisar!
Tips till kräftskivan här! Finlandssvenska snapsvisor-servetter! Finns hos mig i Luckan, komsi komsi o köp! Eller kom bara in och bekanta dig. Vad som helst är bra, välkommen till Luckan! :)

fredag 12 juli 2013

Marknad i stan.

Vi tog en snabb runda idag, jag och Elliot. Köpte godistuttar och lakritsremmar. Tror vi undviker kaoset imorgon. En barnvagn och hund matchar inte så bra ihop med sommarmarknaden. Kanske vi smiter iväg till villan, kanske vi bara är hemmavid. Hursomhelst, det blir bra ändå. 

Sambon jobbar dygnet runt i helgen, så att vi ska få unna oss något. Just såna här gånger fattar jag på riktigt vilken man jag har. Jag kan störa mig till tusen på hans jäääääkla dataspelande men han är ändå den bästa mannen för mig. För i min Fredrik finns en omtänksam, trygg och framförallt ROLIG man. Oavsett vad det gäller, så säger han att det fixar sig. Och det gör det. Han är helt enkelt bäst, måste bara påminna mig om det ibland, hehe. 

Mer kärlek till folket!!! :)

torsdag 11 juli 2013

Idag kör jag igång sådär smått.

Jag tjuvstartar jobbandet idag och herrejösses så jag ser framemot det. En månads ledighet räcker gott och väl för att själen skall få ro. Jag har njutit. Jag har njutit så mycket att jag knappt fattat att det är sant. Kan livet vara såhär bra? Kan man verkligen få njuta av sin familj, sitt hus, sin trädgård utan att känna jobbstress?Det har varit en lärorik tid. En minnesvärd tid. Kanske den sommar jag kommer att minnas mest i mitt liv. Sommaren när jag fick tid att vara jag.

Men nu är jag alltså MER än redo. Elliot håller på att växa fast i mig och jag behöver lite andrum, han också tror jag, hehe. Det blir bra med lite dagis och mera pappatid nu.

Tror att helgen spenderas med denna utsikt:



Foto: No chill no more

måndag 8 juli 2013

Fonzie

Fonzie har anlänt och nästan alla i familjen är förälskade. Snart nog också Fredrik, jag märker att det är på gång...

Han är helt ljuvlig och äntligen MÅSTE jag gå på promenixer och joggingturer.

Foto

torsdag 4 juli 2013

Igår.



Gårdagens bild. Fin dag. Jag sitter där i min trädgårdsgunga och funderar över gården. Ser ut över det vi äger och funderar. Vad ska jag lägga där? Finns det något jag kan göra genast? Sen så kör jag igång med diverse projekt. Jobbar ihärdigt. Sen till gungan igen för lite vila och funderande. Börjar på med något annat projekt. Ja, sådär håller jag på. Vår gård blir lika spontan och impulsiv som jag. Och så vill jag ha det. Det må bli lite snett, lite vint, lite hemgjort, men det är jag. Vår gård. Mitt verk. En dag ska den vara en prunkande oas.

Tur att det blir vilodag idag för min rygg behöver det idag.

Älskar livet. Älskar gården.

Idag kommer Fonzie!

onsdag 3 juli 2013

Lista. Igen.

.... dock något omändrad!

Dagens planer: 
Ja, det var ju det här med läxorna då..... 
Min lunch kommer att bestå av:
Nåt med köttfärs.
Vädret utanför mitt fönster är:
Soligt! Den här sommaren är fantastisk!
Inatt drömde jag:
Minns ej.
Igår hände detta:
Igår led jag av en fruktansvärd huvudvärk. Varje gång jag steg upp skar det till i huvudet så jag trodde jag skulle dö. Så jag fick ta det lugnt. Har svårt för det, så många projekt jag vill ta itu med på gården. När jag kurerat mig med diverse mediciner gick jag ut i trädgårdsgungan för en tupplur i kvällssolen. Det var fanimej det BÄSTA jag gjort på länge. Så skönt att vila med vindens sus och fåglarnas kvitter som bakgrundsmusik.
Dagens outfit består av:
Det vet jag inte än.
Vad händer i helgen: 
Hund!
Vad jag ännu skall göra i sommar:
Jobba! Snart! En månad ska jag få sitta i Luckan, ser framemot det!
Favorit tv-program just nu:
Game of Thrones! Jag är fast. Det trodde jag inte. 
Just nu är jag  irriterad på:
Inget. Nä. Fast har ju just vaknat.
Däremot vill jag rekommendera:
Det här vill jag faktiskt rekommendera: när du känner dig orättvist behandlad av någon myndighet - kämpa vidare! Du kan få rätt fastän det ser omöjligt ut enligt lagar och paragrafer. 

Här är jag igen.

Det börjar ju flyta det här bloggandet nu riktigt... höhhö.

Jag tänkte berätta lite om vad jag ser framemot och några små roliga saker som hänt.

Foto: Stolt gudmor! :D

Foto
(foto Ann-Britt Pada)
I lördags blev jag gudmor åt en alldeles ljuvlig kille vid namn Elton Jon Alexander. I samma veva med dopet så bestämdes det att jag ska bli fostermor åt deras hund, Fonzie. Jag är så ivrig så jag hålls knappt i byxorna. Fonzie är en tiomånaders brun Cavalier King Charles Spaniel. Så fin. Fredrik undrar förstås vad jag ger mig in på, impulsiv som vanligt. Men jag vill verkligen detta! Och ja, jag vet att en hund innebär MASSA jobb. Jag är ju inte direkt den lata sorten, så jag tror jag ska klara det ganska bra.

Efter dopet for jag och Fredrik iväg till Tropiclandia för en övernattning på hotell. Vi önskade att vi hade tagit med Elliot, mycket grejer för barn. Inte direkt mycket för ett par som spenderar tumis-tid. Vi orkade inte in till stan utan ville stanna där vi var men baren stängde redan före 24 och vi var så gott som ensamma som avnjöt lite goda drycker. Nåväl, det var mycket fint iallafall. Nästa gång tar vi med Elliot.
Foto: Hälsningar! (sista bilden nu)
Vårt sällskap på terrassen., livat värre.

Foto: Skumppa på en ödslig terrass :D
Men skumppa skulle jag ha!



tisdag 2 juli 2013

Kör Linns lista.

Jag vill gärna blogga men känner att jag inte kommer igång riktigt. Så jag kör listan a la Linn:

Dagens planer: 
Egentligen hade jag bestämt mig för att göra läxor idag. Har en hel HÖG som jag borde ta tag i. Nå. Jag gjorde inte det utan for iväg till Elliots kusin för lite lek. Vi cyklade. På ditvägen regnade det och på hemvägen stormade det. Men trevligt var det iallafall. Nu ska jag fixa lunch och sen... sen så vet jag inte.
Min lunch kommer att bestå av:
Köttbullar och blomkål-broccoligratäng
Vädret utanför mitt fönster är:
Soligt men MYCKET blåsigt.
Inatt drömde jag:
Jag drömde om Linn och Matheo inatt. Elliot och Matheo  lekte och Linn och jag drack kaffe och pratade om att festa. ? ! :) 
Igår hände detta:
Ja igår hände detta: Jag höll i en röjare precis hela dagen. Idag är jag slut i kroppen.
Dagens outfit består av:
Leggings o linne. 
Det här är min favoritlåt just nu:
Get lucky - Daft Punk och Pharrell Williams, Can you see me - Krista Siegfrids.
Den här sommaren har jag lärt mig något nytt:
Att njuta av livet!
Nästa fest jag ska gå på är:
Långt bort tror jag. Skulle vilja på bröllop. GIFT SIG NÅN!
Just nu är jag  irriterad på:
Att jag OMÖJLIGT kan hålla ordning på kläder samt att jag är så hemskt disträ och tankspridd. Glömmer allt. Hela tiden.
Däremot vill jag rekommendera:
Att alla nångång i livet bara stannar upp och njuter av livet. Mindre pengar men mera njut. Äntligen fick jag chans till det.