Ica mitt i livet


onsdag 31 oktober 2012

Dream.

Shoot for the moon. Even if you miss, you´ll land among the stars!

Det får bli dagens ord. Har en "ledig" dag och tänker ägna den åt lite shopping från Billiga hallen i grannkommun.

söndag 28 oktober 2012

Jobbet

Det som inspirerar mig mycket i mitt jobb är kockarnas mat. Att få föra ut mat som denna rätt gör mig väldigt stolt. All mat på vårt jobb är gjord från början, av närproducerade råvaror. Varje detalj i maträtterna är gjord med största omsorg och med ett konstnärligt öga. Att se på när kockarna lägger ihop menyn inspirerar mig att välja de allra bästa vinerna till rätterna.

Omgivningen på jobbet är något annat att bli inspirerad av. Jag går rätt ofta ut och hämtar grejer från naturen till dukningen.

Många fina solnedgångar har jag fått bevittna. Vi har havsutsikt från alla fönster.

Här igen har vi "franska liljan".

Här har vi synen som möter mig rätt ofta när jag åker till jobbet.  

fredag 26 oktober 2012

För trött för inlägg.

Skulle så gärna vilja blogga lite om mina tre intensiva dagar på jobbet. MÅNGA många arbetstimmar har jag bakom mig. Jag är trött som sju svåra år men ändå mycket tillfreds. Love my work. Har en ledig helg, återkommer med ett längre inlägg senare. Tror det kommer att handla om Zinfandel.

Nån som har hittat mig här? Knappast.

onsdag 24 oktober 2012

Helsingfåss.

Gokväll. Fruktansvärt trött är jag efter en hujedamej så lång arbetsdag idag igen men ändå riktigt glad. Orsak: i mitten av november får jag åka iväg till hufvudstaden för att testa lite viner och gå på föreläsning av en kille vid namn Nicolas från vingården Dourthe i Frankrike. Jösses så jag ser framemot det! På jobbet har vi några viner från Dourthe, bland annat ett vitt vin, Dourthe no1 Sauvignon blanc som jag serverade till förrätten idag. Förrätten var rödbetssoppa med kryddpepparskum. Fick tyvärr inte smaka på den själv men gästerna verkade uppskatta förrätten mycket.

Nu natt. Imorgon väntar en lång dag igen.

tisdag 23 oktober 2012

Franska liljor och orkideér

Jag är nu inne på min trettonde jobbtimme. Hade jag inte världens bästa jobb hade jag aldrig orkat!

Här en bild av dagens dukning, servettbrytning "franska liljan". Med på bilden finns också ett av mina favoritviner för tillfället; The Bernard Series, Old Vine, Chenin blanc. Supergott till bland annat lax och sparris.



Hej! Jag är tillbaks.

Såhär är det. Det är svårt att INTE skriva och det kan vara svårt att skriva. Den här bloggen kommer dock mest att handla om mitt yrkesliv och mina drömmar. Jag hade tänkt såhär, jag ska bli sommelier. Oj suck, tänker ni som känner mig. Hon ändrar sig stup i kvarten, säger min sambo. Jajja, så är det. Men i dagsläget vill jag göra det jag gör nu (förutom att jag kanske vill trappa ner på själva serverandet och sena kvällar och långa arbetsdagar). Jag vill veta mer om viner. Här på bloggen vill jag bjussa på exempel på viner jag tycker är goda och till vilken maträtt jag tycker de passar. Hur låter det? Bra säger jag! Välkomna ni som vill följa med på min resa mot sommelier-yrket.

Ja sen glömde jag att nämna det andra jag tycker är roligt i mitt nuvarande yrke. DUKANDET och servettbrytningen. Hur kul som helst. Även om jag inte anser mig som något proffs inom det så tycker jag det är vansinnigt kul. Så kanske det också bjussas på några bilder av det. Kanske jag för en gångs skull ska skaffa mig en riktig hobby. Vin och dukning. Låter bra va? Hoppas bara att jag får kvällar lediga i fortsättningen så att jag orkar upprätthålla min hobby.

Obs! Saker jag skriver här kan vara skrivna med en dos av självironi. Bara för att göra det klart från början.